Het Maleisische Yinson, een energie-infrastructuur en technologiebedrijf, is door de Franse oliemaatschappij Total geselecteerd om een Front-End Engineering Ontwerp (pre-FEED) uit te voeren van een diepwaterproject voor drijvende productie-, opslag- en ontladingsinstallatie (FPSO-project) in Blok 58 dat voor de Suriname ligt.

Het FSO-project zal worden geïnstalleerd tot een diepte van ongeveer 2000 meter, en is op 150 kilometer afstand van Paramaribo. Technip Energies, een wereldleider op het gebied van engineering en technologie, zal het ontwerp aan uitvoeren. De pre-FEED biedt binnen 32 weken aan Total een reeks technische en commerciële lease- en exploitatievoorstellen, met inbegrip van oplossingen om emissies te verminderen. Het hoofdkantoor van Yinson in Oslo zal de pre-FEED uitvoeren tegen een bedrag dat door de beide partijen is overeengekomen.

Flemming Gronnegaard, CEO Offshore Production bij Yinson, geeft aan dat de pre-FEED-gunning één van Yinson’s eerste projecten is met Total, en geloofd dat dit het begin markeren van een vruchtbare, langdurige werkrelatie tussen de twee partijen. Het project zal naar verwachting meerwaarde creëren als er geconcentreerd wordt op de optimalisatie van de ontwerp- en uitvoeringsstrategie.

Gronnegaard hoopt dat met dit project, en nog vele andere in de toekomst, Yinson een verdere bijdrage kan leveren aan de energieproductie in de regio. “Wij zijn erg ingenomen met deze kans om onze sterke technische en operationele capaciteiten te tonen aan Total, een van ‘s werelds grootste spelers op het gebied van energie. Wij bouwen momenteel een FPSO voor het Campos Basin in Zuid-Amerika.”