Timothy Mendonça bekleedt heden de functie van onder directeur Planning en Ontwikkeling bij N.V. Luchthavenbeheer de operator van de Johan Adolf Pengel International Airport. Aan de Hogeschool van Amsterdam studeerde hij Aviation Engineering, een minor in Business Process Integration en behaalde zijn Bachelor met honours in Aviation Management.  Twee jaar later ronde hij met succes zijn master in Airport Planning & Management af aan de Cranfield University in Engeland.

In 2011 mocht hij als beleidsadviseur deelnemen aan het Management Team van N.V. Luchthavenbeheer, en daarna in de rol van Head of Corporate Planning & Development Afdeling. Vervolgens heeft hij als jongste binnen het Team, van juli 2019-juni 2020 als waarnemend CEO het bedrijf geleid.   

Met de luchtvaartkennis, gedrevenheid, visie voor de toekomst van de luchtvaartsector, draagt hij bij aan het vormgeven van het luchtvaartbeleid in Suriname. Tijdens de coronacrisis, grootste uitdaging voor de sector, heeft hij aan de leiding gestaan van strategische impact anticipatie en herstelbeleid. Met die ervaring kan hij zich met recht een gedreven deskundige in airport management noemen.