Miniter Albert Ramdin.  

PARAMARIBO – Suriname zal de herdenking van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties (VN) niet ongemerkt voorbij laten gaan. Tussen 19 en 24 oktober zullen er activiteiten plaatsvinden zoals in andere landen. Dat heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking bekendgemaakt. Daarbij werd een voorproefje gegeven van een video waarin Surinames lidmaatschap van de VN en het werk van de volkerenorganisatie worden belicht. Suriname is op 4 december 1975 als 144ste lid van de VN toegelaten.

Ramdin wees op het belang van de VN als organisatie die erop moet toezoen dat er bijvoorbeeld geen wereldoorlog meer uitbreekt. Het werkterrein is inmiddels uitgebreid naar alle sectoren en is niet alleen meer gericht op veilgheid en wereldvrede, zei de minister. Maandag vindt de presentatie plaats van een videoproductie waarbij diverse functionarissen aan het woord komen en vertellen over hun bijdrage binnen de organisatie.

Er komen lesbrieven voor het basisonderwijs, om ook scholieren bewuster te maken van de rol van de VN. Op het complex van de Anton de Kom Universiteit komt een muurschildering waarop de Duurzame Ontwikkelingsdoelen zullen worden uitgebeeld. Ramdin zegt dat bij de VN-week het educatieve gedeelte ruime aandacht krijgt.