Saskia Walden, MBA CFE, is gespecialiseerd in Accountancy, Finance & Business Management. Walden heeft een Bachelorsgraad in Accountancy van de Andrews University (Michigan, USA) en een Mastersgraad in Bedrijfskunde van de University of Texas at Dallas (USA). Walden heeft ook postuniversitaire opleidingen gevolgd op het gebied van Auditing, Fraud Examination en Financial Analyses. 

Walden begon haar professionele loopbaan als Wiskunde – en Accountancy leerkracht. Vervolgens maakte Walden carrière als financieel auditor, bedrijfsaccountant, en consultant. Walden heeft veel kennis en ervaring opgedaan in Nederland, de Verenigde Staten van Amerika en in de Caricom, hetgeen zij toepast in Suriname; waar zij, onder andere, heeft gediend als Accountant bij het ministerie van Financiën en het ministerie van Onderwijs.   

Bijdragen aan de creatie van Welvaart & Welzijn voor alle Surinamers en het opbouwen van de maximale verdiencapaciteit van ons land, staan hoog op de prioriteitenlijst van Walden. Dit moet leiden tot duurzame ontwikkeling van Suriname. Deze prioriteiten staan aan de basis van het besluit van Walden om haar intrede te doen, in de Surinaamse politiek. Via participatie binnen de politiek, wil Walden nu op een ander niveau haar bijdrage leveren aan de gestelde doelen.   

Saskia Natacia Walden, geboren op 06 juli 1974, is de dochter van Dhr. Otmar Bernard Stanley Walden en Mevr. Juliette Elena Agnes Walden – Mers. Walden wil, door positieve energie aan te trekken en te delen, persoonlijk graag een inspiratie zijn voor anderen, vooral voor degenen in haar invloedssfeer. Op die manier hoopt zij anderen te inspireren hun optimale potentie in het leven te realiseren. Walden spreekt vier talen (Nederlands, Engels, Sranang tongo en Spaans) en beschikt over uitstekende interpersoonlijke vaardigheden. Saskia Walden draagt momenteel als Minister van Economische zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie bij, aan het op gang brengen van duurzame ontwikkeling van ons geliefd Suriname. Een verantwoordelijkheid welke Walden positief, met optimisme draagt.