Terwijl een commissie binnen een week zal evalueren als de vereisten van de acht geselecteerde bedrijven, die de nieuwe brug over de Corantijnrivier wensen te bouwen, in orde zijn, is een technisch team van deskundigen van Suriname en Guyana bezig te beraadslagen waar en hoe de brug precies gebouwd zal worden. Het besluit hierover moet binnen vier weken genomen worden.

Dit liet president Santokhi vandaag weten tijdens een persconferentie in Guyana, gehouden in de Arthur Chung Conference Centre, waar hij samen met zijn Guyanese ambtsgenoot Irfaan Ali de pers toesprak.

Volgens het staatshoofd was de focus van dit vierdaagse bezoek aan Guyana het bouwen van een brug over de Corantijnrivier tussen Suriname en Guyana. “De weg is nu vrijgemaakt om deze twee naties te verheffen. We hebben het gedaan. We zullen op een duurzame manier zorgen voor het welzijn van de volgende generatie. Deze meeting van vier dagen heeft een speciale nadruk gelegd op het nemen van beslissingen”, zei president Santokhi.

Met de bouw van de brug over de Corantijnrivier is Suriname vast van plan een grote industriële ontwikkeling te brengen in het westen van het land. Het staatshoofd gaf aan dat een ‘High Level Study Group’, bestaande uit Surinaamse deskundigen, simultaan aan het project van de brug, werkt aan de voorbereidingen voor het groot industrieelproject in het westen.

De Surinaamse deskundigen bestuderen volgens Santokhi hoe het westen van Suriname en het oosten van Guyana sterk ontwikkeld kan worden op basis van een integraal plan van gasexploitatie, energieopwekking en industriële ontwikkeling aan beide kanten.