De Guyanese overheid, via de Guyana Office voor Investment (GoInvest) en de Caribbean International Distributors Incorporation (Cidi), een dochtermaatschappij van de Rudisa Group of Companies, hebben een Memoranding of Understanding (MoU) getekend om een agro-industriepark van US$ 35 miljoen op te zetten in Enmore. Deze faciliteit zal belast worden met de productie en verpakking van diverse producten, variërend van melk, natuurlijke fruitsappen, water en broodproducten als hamburgers, diverse rollen, beschuit, koek, croissants enz. voor zowel de lokale markt als export. Een topper van Rudisa bevestigt dit tegenover SUN. “We zijn op veel gebieden bezig in Guyana. Met dit project hebben zowel de Guyanese regering als Rudisa profijt. Onder andere moeten wij met deze bedrijvigheid werkgelegenheid creëren voor de Guyanezen alsook de exporten vergroten”, zegt de topper.

Volgens een gezamenlijke persverklaring van de GoInvest en Rudisa zullen er 600 banen gecreëerd worden met dit project. Daarnaast zal het een enorme boost geven aan de lokale fruit- en zuivelboeren, die hoofdzakelijk de leveranciers zullen zijn van de grondstoffen. Dit project past in de visie van de Guyanese president Irfaan Ali om een duurzame economische stabiliteit en voedselzekerheid te hebben in het land.

Rudisa speelt een heel belangrijke rol met de expansie van haar bedrijven in dit land. “Laatst heeft de Rudisa Group ook 126 tractoren, 3 bulldozers en 1 graafmachine geleverd aan de Guyanese regering ten behoeve van de agrarische sector. Daarnaast hebben we 50 SsangYoung voertuigen geleverd voor de Guyanese politie.”