Met het bedrijf B4Agro&FoodSystems introduceren en ontwikkelen de ondernemers Revinh Ramnandanlall en Rainey Sastrowidjojo een wereldwijd uniek, innovatief en duurzaam landbouwconcept in Suriname. Daarnaast ondersteunen en stimuleren ze met B4Estaete en B4Concepts bedrijven, organisaties, initiatieven en projecten, bijvoorbeeld vanuit de diaspora, te ‘ondernemen’ in Suriname. Groenroodwit spreekt met Revinh en Rainey over hun activiteiten en Suriname.

De ondernemingen en activiteiten van Revinh Ramnandanlall en Rainey Sastrowidjojo richten zich op het ontwikkelen van innovatieve (landbouw)concepten en projecten, organisatieadvies en bedrijfsondersteuning. Met ieder een eigen accent. De overeenkomst is dat de namen beginnen met B4. Revinh: ‘’dat is een acroniem voor ‘Bureau voor’ en vindt met B4Concepts Management & Advies zijn oorsprong in Nederland in  2008. Een jaar later schreef ik B4Concepts Management & Advies in bij het KKF, de Surinaamse equivalent van de Nederlandse Kamer van Koophandel’’.

VIA DELFT, WAGENINGEN, ROTTERDAM, THAILAND, INDONESIË NAAR SURINAME

Revinh en Rainey beschikken beiden over een brede en internationale werkervaring en voorgeschiedenis op het terrein van landbouw, milieu en management. Revinh, geboren in Suriname, studeerde milieutechnologie en milieumanagement in Delft, bedrijfskunde op de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werkte als milieuadviseur bij KLM, de NGO Stichting Stimular. In 2008 begon hij voor zichzelf en richtte hij B4Concepts Management & Advies op. In die hoedanigheid reisde hij een aantal keer per jaar naar Suriname om organisaties te adviseren over duurzaamheidsvraagstukken.

Daarnaast organiseerde Revinh (46) met de Kamer van Koophandel in Rotterdam congressen voor Surinaamse ondernemers. Daar was ook de eerste kennismaking met Rainey en werd de kiem gelegd van de samenwerking. In 2015 vestigde Revinh zich definitief in Suriname.