Het ‘Entrepreneurs Business Builder’ (EBB) programma is maandag gelanceerd in alle landen waar Republic Bank operationeel is en heeft als doel vrouwelijke ondernemers te ondersteunen in de verdere groei en ontwikkeling van hun bedrijf. Dit initiatief zal 150 vrouwelijke ondernemers van het Caribisch gebied virtueel samenbrengen.

Het gaat om een samenwerking van Republic Bank en BPD Associates Limited (Trinidad). De deelnemende landen zijn Anguilla, Barbados, British Virgin Islands, Dominica, Grenada, Guyana, Sint-Maarten, St Kitts & Nevis, St Lucia, St Vincent & The Grenadines, Trinidad & Tobago en Suriname.
De eerste fase van het programma betreft een onlinetraining, interactieve groepsessies en mogelijkheden tot netwerken. De top 20 ondernemers uit Fase 1 zullen doorstromen naar Fase 2, waar zij persoonlijke begeleiding zullen krijgen om hun plannen toe te passen in hun dagelijkse bedrijfsoperaties.
Executive Director van Republic Bank, Derwin Howell, zegt dat dit groepsbreed in lijn is met de commitment van de partners aan de ‘Principles for Responsible Banking’ van de Verenigde Naties. “Door het trainen van onze vrouwelijke ondernemers in het creëren van technologisch ontwikkelde en innovatieve bedrijven met milieuvriendelijke en duurzame bedrijfsoperaties, zorgen wij er mede voor dat de toekomst van ons Caribisch gebied in goede handen is.”

Howell geeft aan dat het investeren in de ontwikkeling van “Small and Medium Entrepreneurs” (SMEs), in het bijzonder de vrouwelijke ondernemers, bijdraagt aan het pad naar duurzame ontwikkeling als regio. Vrouwelijke ondernemers die geïnteresseerd zijn in dit programma, kunnen voor meer informatie terecht op de website van Republic Bank. Registreren is mogelijk tot en met 8 september, meldt de voorlichting van de bank.