Paramaribo, 27 juli 1955  
Getrouwd met Amrita Sietaram (1957);  
Twee zoons, Roshan (1983) en Pramod (1986) 

Rajendre Khargi is ambassadeur van Suriname in Nederland. Daarvoor was hij adviseur van de Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking in Paramaribo en de toenmalige voorzitter van de politieke partij VHP, thans President van Suriname, Chandrikapersad Santokhi. 

Hij heeft een lange journalistieke carrière achter de rug. Onder meer als verslaggever en programmamaker bij de NOS en andere Nederlandse omroepen. In de jaren zeventig en eerste helft tachtig was hij eindredacteur van het NOS-radioprogramma Zorg en Hoop, toentertijd de nieuwsbron voor vele Surinamers in Nederland. Voor het ANP werkte hij als redacteur buitenland, correspondent voor het Caribisch gebied en Midden Amerika en chef ANP Amsterdam. Hij was op zijn 36ste jaar de jongste hoofdredacteur van de Radionieuwsdienst van het ANP. 

Na zijn journalistieke carrière werkt Rajendre Khargi voor het Japanse concern SEIKO, waar hij eind jaren negentig leiding gaf aan een aantal research & development activiteiten op het terrein van innovatieve technologieën. De activiteiten die hij overzag en aanstuurde voltrokken zich in Nederland, aan de Westkust van de Verenigde Staten en in Japan. Rajendre Khargi was daarna actief als coach en communicatie adviseur.  

Khargi bekleedde een aantal bestuursfuncties bij Nederlandse- en Internationale NGO’s op het terrein van ontwikkelingssamenwerking. Hij leidde de fusie van de website OneWorld.nl en de bladen Onze Wereld en IS tot het succesvolle digitale platform OneWorld. Zijn persoonlijke interesse en passie leidden tot het initiatief om Surinaams erfgoed behouden en te bestuderen door de instelling van de bijzondere leerstoel Hindostaanse migratie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is adviseur bij de Stichting Mediatheek van de OS Kwatta, die zich inzet voor het bevorderen van het lezen van jonge kinderen in Suriname. 

In 2019 werd Rajendre Khargi vanwege deze en andere maatschappelijke verdiensten benoemd to Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *