Rabin, zoals velen hem kennen, heeft wiskunde gestudeerd, heeft een BSc. in tourism and hospitality management van de UWI en is Certified Hospitality Educator(CHE)  van de American Hotel and Lodging Association(AHLA). 

Rabin Boeddha is van huis uit wiskunde leerkracht geweest op diverse scholen in stad en district. Heeft  12 jaren als afdelingshoofd en als Wnd. directeur gediend bij de Stichting Toerisme Suriname. Was projectmatig  werkzaam voor de EU, OAS, UNESCO, IICA, vanuit diverse  functies,  waaronder assistant project manager, project manager, voorzitter steering committee en ook als consultant. 

Daarnaast is hij als voorzitter tevens wnd. directeur verbonden geweest aan de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC). 

Ook is hij jaren verbonden geweest als part-time docent aan het IMEAO en het Natin en doceert thans alleen aan het IBW Private University. 

Bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme(TCT) was hij is beleidsmedewerker, later beleidsadviseur en thans de directeur van Toerisme. 

Naast dit alles heeft hij van zijn hobby een business gemaakt. 

Rabin heeft als grote passie om de toeristensector in al haar facetten optimaal te laten functioneren en heeft tevens een grote liefde voor natuur en het telen van gewassen. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid bekleed hij diverse bestuursfuncties en focal points bij Internationale organisaties.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *