Beleggers kijken al langer uit naar een nieuw steunpakket voor Amerikaanse gedupeerden van de coronacrisis. Nancy Pelosi en minister Steven Mnuchin (Financiën) zijn daarover al de hele week aan het praten.

Een meevaller was ook dat 787.000 Amerikanen vorige week een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd tegen een bijgestelde 842.000 een week eerder. Dat cijfer is flink lager dan gedacht, want economen hadden gemiddeld op 870.000 aanvragen gerekend. Het was bovendien voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis dat het aantal wekelijkse WW-aanvragen onder de grens van 800.000 zakte.

Beleggers zetten Tesla 0,8% hoger. De automaker sloot voor de vijfde keer op rijeen kwartaal af met winst, die bovendien hoger uitviel dan verwacht. Verder ligt het bedrijf op koers om dit jaar een half miljoen auto’s af te leveren.

Coca-Cola werd 1,3% meer waard. De omzet en winst gingen omlaag omdat er nog steeds veel minder frisdrank wordt verkocht aan de horeca en evenementenbranche vanwege de coronapandemie, maar de resultaten waren wel beter dan gedacht.

Goldman Sachs (+1,3%) stond eveneens in de belangstelling. De zakenbank betaalt een boete van ruim $2,3 miljard in een schikking met Justitie in de Verenigde Staten vanwege het omkoopschandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB. Topman David Salomon en zijn voorganger Lloyd Blankfein moeten eerder uitgekeerde bonussen terugbetalen.