Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen snel met het kabinet om tafel nu duidelijk is dat ondernemers vanwege de gedeeltelijke lockdown extra ondersteuning nodig zullen hebben. Zo willen de organisaties onder meer een bredere toegang tot de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), laten ze dinsdag in een eerste reactie op de nieuwe coronamaatregelen weten.

Het kabinet kiest nu voor stevige ingrepen voor de komende vier weken. Daarvan moeten we elke minuut benutten om te zorgen dat er weer perspectief komt voor Nederlanders en ondernemers. De eerste aanzet voor een routekaart van het kabinet helpt daarbij. Het is belangrijk die verder uit te werken”, aldus Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW.

“Bovendien moeten we de telkens weer getroffen sectoren, die het inmiddels al acht maanden heel zwaar hebben, met extra maatwerk ondersteunen.”

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, voegt eraan toe dat extra ingrijpen “onvermijdelijk” was. “Maar je vraagt nu opnieuw wel heel grote offers van ondernemers en hun mensen. Dan moet het kabinet ook met dezelfde snelheid met aanvullende ondersteunende maatregelen over de brug komen”, zegt Vonhof.