Mijn naam is Nigel Telting. Een gedreven jonge heer, van 24 jaar, die een belangrijke rol binnen de agrarische sector wil vervullen. Ik wil mijn kennis en know-how in moderne landbouw gebruiken om een efficiënt productie bedrijf op te zetten. Een productie bedrijf dat in staat is om met behulp van teelttechnieken als

Hydroponics, diverse gewassen op een veilige en duurzame manier te kunnen telen. Onlangs ben ik weer gestart met skateboarden. Dit doe ik slechts in mijn vrije tijd. Verder hecht ik veel waarde aan familiebanden en kan soms super romantisch zijn. Overigens vind ik het enorm belangrijk om mijn privéleven te scheiden van mijn werkleven.

GreenTech Gardens
Een onderneming die gericht is op het uitvoeren van innovatieve teelttechnieken in de agrarische sector. Op deze manier wil ik lokale productie stimuleren door de markt te voorzien van veilig en vers geteelde groenten en kruiden. Momenteel opereert GreenTech Gardens op diverse plekken in Paramaribo. In samenwerking met Hydroponics Suriname ben ik bezig met het coachen van telers en het opzetten van teeltsystemen.

Motivatie
Al sinds kleinsaf aan maakte ik in mijn thuisomgeving mee hoe gewassen in moderne systemen werden geteeld. Langzaam aan groeide de interesse in landbouw in mij. Echter vond ik traditionele manier van telen niet aantrekkelijk. Mijn interesse in moderne landbouw begon toen ik de leeftijd van 18 jaar had bereikt. Op deze leeftijd had ik mijn eerste microsysteem opgezet om te experimenteren. Dit werd toen mijn hobby die uiteindelijk uitgegroeid is tot mijn werk. Als kind heb ik altijd (en nog steeds) opgekeken naar mijn opa, Andre Telting. Zo wil ik op mijn manier een toegevoegde waarde hebben in de Surinaamse maatschappij.

Doelen
De bewustwording van lokaal, vers en veilige geteelde groenten en kruiden te stimuleren. GreenTech Gardens opbrengen naar een niveau waarbij elke Surinamer toegang heeft tot de door GreenTech Gardens geteelde gewassen opdat bepaalde van deze gewassen niet meer geïmporteerd hoeven te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *