De Tweede Virtuele Handelsmissie; een verslag. Het week programma startte op 20 april met spreker Huibert Bos vanuit Nederland die ons op de hoogte bracht van de stand van het duurzaamheid beleid in Nederland. Conservation International, hoofdsponsor van het event verzorgde daarna een zeer informatief programma gedeelte omtrent de groene groeimodellen van Suriname en het project Brownsberg. Sprekers in dit gedeelte waren John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname, mevrouw Sherida Mormon, directeur van de METS en de heer Rabin Boeddha, directeur van TCT. De middag werd vervolgd door een bedrijfsbezoek aan een groene oase in de stad, Oxygen Resort en een zeer interessante discussie over hydroponics in Suriname met Charle Wilfrid van Sofraxa, Nigel Telting van Green tech gardens en Revinh Ramnandanlall van B4 Agro & Food Systems. 
 Op dag 2 bestond het sprekers panel uit diverse ministers, ambassadeur en de CEO van Datasur. Het thema was:het belang van een goede overheidsstructuur. Acte de presence werd gegeven door Minister Albert Ramdin van Ministerie van BIBIS, Minister Sigrid Kaag vanuit Nederland, Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Ontwikkeling en Minister Jubithana van TCT. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse zaken zat in een panelgesprek, geleid door Edward Lee, aan tafel met de heer Anvit Ramlakhan van Datasur omtrent het belang van ICT in het verbeteren van de overheids dienstverlening. De dag werd afgesloten door Ambassadeur voor Suriname, de heer Rajendre Khargi vanuit Den Haag. Dag 3 stond in het teken van Zakelijke Dienstverlening en FinanciĆ«le sector. De dag begon met een zeer interessante paneldiscussie geleid door mevrouw Jasna Kortram (partner bij Tjong A Hung accountants) met aan tafel de heer Ghisiawan van de IDB en de heer Dorinnie van de CBvS. Zeer interessante presentaties vanuit de zakelijke dienstverlening en financiĆ«le sector werden achtereenvolgens gegeven door de heer Ashween Achaibersing van Zwinq Tech BV, de heer Frank Streppel, head of global investments van de TRIODOS bank in Nederland, Timothy Kong van werkstraat, de heren Sardjoe en Papenburg van Baboem NV en de heren Lo-Ning-Hing en Baauw van Consulytic NV die met hun statistiek dashboards statistische informatie voor diverse sectoren inzichtelijk maken. Kimberly Schreuders en Jeffrey Braster van EY gaven insight in de werkzaamheden van EY Suriname & Caribbean. Deze dag eindigde met een presentatie van de organisatoren, mevrouw Ruth Sinkeler en de heer Leo Habers en de aankondiging van 4Business.sr Het zakelijk platform van waaruit vanaf heden de handelsmissies georganiseerd gaan worden en tevens consultancy diensten zullen worden verzorgd. 
 Op dag 4 op 23 april werkte de organisatie samen met mevrouw Merit Bottse, policy officer en de heer Bart van Zwieten, plaatsvervangend ambassadeur van de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Zij gaven zeer veel nuttige informatie over de werkzaamheden van de Nederlandse ambassade en waar ondernemers allemaal voor terecht kunnen. De business connect sessie werd afgesloten door mede-organisator Ruth Sinkeler.  De Tweede Handelsmissie werd gepresenteerd door host: Thersa Chablani-Wong Swie SanWilt u meer weten? Bezoek aub de website www.handelsmissie.srZonder sponsoren geen Handelsmissie. Wij danken daarom onze sponsoren voor hun support in het concept en de uitvoering van de Tweede Virtuele Handelsmissie. 

Conservation International Suriname – Hoofd sponsor
Courtyard by Marriott, Datasur, Nederlandse Ambassade – Premium sponsor
Oxygen resort, EY Suriname & Caribbean -Gold sponsor
Zwinq Tech BV, Consulytic, Suriname Port Services, The Wineshop – Silver sponsor
Cosco Shipping – Bronze sponsor

Ondersteunende partners; CLIP Training & Consultancy NV, Beeworks NV, United News.  Wij zien u graag bij een volgende virtuele handelsmissie. Blijf op de hoogte middels deze nieuwsbrief en onze website
www.handelsmissie.sr 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *