Nieuwe update exitpoll Ipsos: VVD grootste partij, D66 na grote winst tweede partij

Volgens een laatste update van een exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van de NOS, blijft de VVD de grootste partij met 35 zetels, 2 meer dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. D66 wordt in de poll de tweede partij met 26 zetels, een winst van zeven zetels. Dat is voor de partij het beste verkiezingsresultaat ooit; in 1994 haalde D66 24 zetels.

De laatste update van de Ipsos-exitpoll kwam kort na 01.00 uur en is op basis van de uitslagen bij de stembureaus waar de poll werd gehouden.

De PVV, tot nu de grootste oppositiepartij, haalt volgens de exitpoll 18 zetels, een verlies van 2 ten opzichte van vier jaar geleden. Daarna volgt het CDA, dat een flink verlies zou moeten incasseren en 14 zetels overhoudt (-5). Alleen in 2012 haalde partij minder zetels, met dertien.

Op grotere afstand volgt dan de PvdA, die met 9 zetels op hetzelfde niveau blijft als na het enorme verlies van vier jaar geleden. GroenLinks en de SP verliezen volgens de poll ook behoorlijk. Beide partijen hebben nu nog veertien zetels maar zouden er 8 overhouden.

Forum voor Democratie wint volgens de exitpoll zes zetels en komt op 8. De Partij voor de Dieren staat in de poll op 5 zetels, evenveel als de partij nu heeft.

//

Laatste Berichten

Webinar 5 juli

Ruth Sinkeler

Ruth Sinkeler (1972) is een seriële ondernemer die haar eerste onderneming startte op 25- jarige leeftijd. Opgeleid als Mensendieck therapeut heeft zij er vanaf het

Read More »
Webinar 5 juli

Leo Habers

Geboren in Nederland 17-12-1953. Gymnasium, HBS naar Delft toen nog genoemd de TH. Ir. Werktuigbouwkunde, Procestechniek. Daarna UVA Drs. Economie en Bedrijfskunde, Marketing en Economie,

Read More »

Nieuwsbrief

Stuur je mail naar ons zodat we je onze nieuwsbrief kunnen sturen.