Volgens een laatste update van een exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van de NOS, blijft de VVD de grootste partij met 35 zetels, 2 meer dan bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen. D66 wordt in de poll de tweede partij met 26 zetels, een winst van zeven zetels. Dat is voor de partij het beste verkiezingsresultaat ooit; in 1994 haalde D66 24 zetels.

De laatste update van de Ipsos-exitpoll kwam kort na 01.00 uur en is op basis van de uitslagen bij de stembureaus waar de poll werd gehouden.

De PVV, tot nu de grootste oppositiepartij, haalt volgens de exitpoll 18 zetels, een verlies van 2 ten opzichte van vier jaar geleden. Daarna volgt het CDA, dat een flink verlies zou moeten incasseren en 14 zetels overhoudt (-5). Alleen in 2012 haalde partij minder zetels, met dertien.

Op grotere afstand volgt dan de PvdA, die met 9 zetels op hetzelfde niveau blijft als na het enorme verlies van vier jaar geleden. GroenLinks en de SP verliezen volgens de poll ook behoorlijk. Beide partijen hebben nu nog veertien zetels maar zouden er 8 overhouden.

Forum voor Democratie wint volgens de exitpoll zes zetels en komt op 8. De Partij voor de Dieren staat in de poll op 5 zetels, evenveel als de partij nu heeft.