Olivia Mesasi is de nieuwe onderdirecteur van de afdeling Financieel Beheer op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport. Ze neemt over van Marlon Wameni, die in de afgelopen anderhalf jaar de leiding had op de afdeling. Mesasi is vanaf 10 november aangesteld als onderdirecteur.

Ze is al dertien jaar in dienst van het ministerie. Eerder heeft ze ook gewerkt op de financiƫle afdeling. Voor het laatst was ze uitgeleend aan stichting Nyun Combe, waar zij fungeerde als manager financieel beheer. Nyun Combe is een stichting die onder ROS valt. Zij zal tot maart haar krachten aan de stichting geven.

Bij de ondertekening van de overdrachtsdocumenten zijn de beschikbare contanten ook overgedragen aan de nieuwe leiding. Voor een aantal projecten moet er nog verantwoording afgelegd worden door de scheidende onderdirecteur. De nota van wijziging van de begroting 2020 en 2021 is ook afgegeven aan de nieuwe onderdirecteur.

Mesasi gaat voor transparantie in haar nieuwe functie en rekent op de ondersteuning van de medewerkers voor een vlot verloop van de werkzaamheden.
Wameni zal nog betrokken zijn bij het ministerie. Hij maakt deel uit van twee commissies, namelijk Commissie benoeming Kwinti- en Paamaka granman.