Malty Dwarkasing is per 1 januari 2021 aangesteld als nieuwe directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Zij is de eerste vrouwelijke directeur van het bureau, sinds de oprichting van de vereniging in 1950. Ze neemt over van Paul Torilal, die met de waarneming in die functie belast was.

Dwarkasing heeft als econoom ruime ervaring op vele gebieden, die op dit moment van belang zijn voor de VSB en haar leden in de huidige turbulente macro-economische situatie in het land en in de wereld.

Ze heeft jarenlang gewerkt op het Planbureau als stafmedewerker en zich onder andere beziggehouden met de analyse van de reële sector, waaronder de productiesectoren en bij het Bureau voor de Staatsschuld als de schuldanalist en manager van de middel office. Vanaf 1 oktober 2019 was zij werkzaam als beleidsmedewerker bij de VSB en per 1 augustus 2020 als senior policy officer.

Dwarkasing is in de algemene economie afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en heeft daarna enkele technische opleidingen afgerond op het gebied van “Development Planning Technique” aan de Institute of Social Studies in Den Haag, Nederland en aan de Galilee College van Israël in de ontwikkeling en management van SME’s.

Daarnaast heeft zij vele trainingen en workshops gevolgd bij internationale organisaties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Wereldbank, Inter-American Development Bank (IADB) op het gebied van macro-economie en schuldbeheer. Zij heeft de VSB tevens vertegenwoordigd in één van de werkgroepen van de National Risk Assessment (NRA) en zal zitting hebben in diverse overheidscommissies, waaronder de Loonraad. Zij heeft de VSB geregeld van informatie voorzien over de macro-economische situatie en de impact daarvan op het bedrijfsleven.