PARAMARIBO – De Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zal vanaf nu twee keer in de week – dinsdag en zaterdag – van Paramaribo naar Amsterdam vliegen. Dat heeft Bianca Blom-Mac-Intosh, sales coordinator Suriname, Guyana en Trindiad en Tobago Mid-America and Dutch Caribbean, woensdagavond in een persbericht laten weten.

Op dinsdag en zaterdag vertrekt het vliegtuig om zes uur ’s avonds vanaf de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij. De KL714 uit Paramaribo zal worden uitgevoerd met een B787-9 / 10. Vanuit Amsterdam zijn de vluchten naar Paramaribo op de maandag en vrijdag. De geschatte aankomsttijd is drie uur ’s middags.

In het persbericht wordt aangegeven dat passagiers zich niet hoeven te melden bij de Nederlandse ambassade. Ze kunnen hun vliegticket online kopen op de website van de KLM (www.klm.sr), via pbmreservations@klm.com of bij het KLM-kantoor aan de Hofstraat.

Passagiers kunnen op de website (https://www.nederlandenu.nl/reizen-en-wonen/visa-voor-nederland/qas-voor-inreizen-in-nederland) checken of ze naar Nederland kunnen reizen. De luchtvaartmaatschappij drukt de mensen op het hart om zich te houden aan de protocollen en maatregelen opgesteld door de overheid, luchtvaartmaatschappij en luchthavens.