Mijn naam is Karuna Saouma- Kartaram, 39 jaar oud en ik ben van nature een introvert persoon met een extraverte baan. Een grappige combinatie.

Ik studeerde in 2005 af van Fiscale Economie op HBO niveau. Mijn toekomstplannen vereisten dat ik verder moest studeren. Dus heb ik International Hotel & Hospitality Management in Rotterdam afgerond.

Na diverse nuttige werkervaringen heb ik besloten in 2009 terug te verhuizen naar Suriname. Het familiebedrijf Queens Hotel is voor mij een grote uitdaging om mijn ambities en kennis in te brengen. Dit is een van mijn uitdagingen, omdat de te behalen visie voor het bedrijf per termijn steeds naar een hoger niveau gebracht moet worden.

4 jaar geleden heb ik besloten uit te breiden, door een gecertificeerd reisbureau over te kopen. Multi Travel genaamd. 
Hiernaast ben ik in het dagelijks leven penningmeester van SHATA en secretaris van ASRA en geef ik les op SHTTC aan 3e jaars toerisme studenten. 

Als persoon ben ik in een vrouw die van uitdagingen houdt en doelen stelt in het leven. Innovatief en dynamisch ondernemen zijn een van mijn key points om mijn gestelde doelen te bereiken. 

Queens Hotel is een klein hotel in het midden van SUP-gebied, met 32 kamers en recentelijk 30 studios die erbij zijn gebouwd. Het hotel biedt zwemgelegenheid en vergader faciliteiten aan. Hiernaast is 4 jaar geleden Multitravel een IATA gecertificeerd reisbureau ook overgenomen. Het reisbureau richt zich voornamelijk o corporate klanten, waarbij wij de reis van A- B en terug naar A helemaal voor de kant verzorgen. 

De toerisme branche is heel divers. Wt ik probeer te verkopen, is service en kwaliteit. Dit staat voor mij op nummer een, omdat de gast een dienst kan ervaren zoals het echt hoort.

In het hotel werken we veel aan persoonlijke service, door attentief te zijn naar ons gasten indien zij wat te vieren hebben en de 1 on 1 service te bieden, om hen het thuis gevoel te geven. Bij het reisbureau zijn we de persoonlijke planner van de klant, door los van een vliegticket, ook de service te verlenen, door goed bereikbaar te zijn, om andere zaken te regelen, zoals hotel reserveringen, vervoer, auto huur, verzekeringen, restaurant reserveringen, concert kaartjes. De persoonlijke Touch die wij hierbij aan onze klant bieden, is voor ons belangrijk. We proberen altijd in te spelen op de wensen en budgetten van de klant en zoeken een gepaste vakantie of zaken reis helemaal voor u uit, zodat u zorgeloos het vliegtuig en instapt en tevreden naar huis terugkeert.

Mijn missie is om serviceverlening naar een ander niveau te brengen, waarbij onze klanten en gasten altijd tevreden blijven en ons kunnen vertrouwen. Over de tijd is dit veranderd door meer persoonlijk te gaan focussen op onze klanten, omdat wij zien dat men behoefte heeft aan informatie en uitleg. We werken niet met een “what you see is what you get” mentaliteit, maar echt met het “beetje extra”, zonder extra kosten.

Over 10 jaar zie ik mezelf als een van de top hotels en reisbureaus. Dit wil ik bewerkstelligen door diversiteit te bieden middels een dynamisch team en trends op gebied van de technologie

Het effect van covid-19 is voor onze branche een zware domper geweest. Wij zaten midden in een investerings en verbouwings plan, en zijn letterlijk gevallen naar 100% daling van inkomsten. We hebben deze periode gewerkt aan interne vernieuwing, motivatie en planning, maar zonder budget is het heel moeilijk te realiseren. We kunnen na 7 maanden moeilijk onze planning doorzetten, omdat er zeer geringe inkomsten zijn, maar de uitgaves blijven niet uit. Zonder enige subsidie van de overheid weten wij niet hoelang onze bedrijven door kunnen gaan, maar we geven niet op. Dit is een tijd van realisatie en dienen wij positief te blijven en kijken hoe we wel kunnen overleven. 

Als advies kan ik meegeven om altijd alles goed op papier te zetten, de afspraken vast te leggen en een planning te maken, een 5 jaren plan en realistische doelen stellen zijn een must en innovatie en originaliteit is erg belangrijk. Wees altijd anders dan de rest, door net iets extra’s te geven en blijf dicht bij je zelf.