John Goedschalk is geboren in 1976 te Paramaribo, woont met zijn vrouw en twee kinderen in Wanica ,Suriname. John behaalde zijn Bachelor in Economie en Internationale Betrekkingen aan het Beloit College in Wisconsin, VS in 1998 en voltooide zijn MBA in Finance en Marketing aan de NIMBAS University in Utrecht, Nederland in 2005. John heeft voor een breed scala aan bedrijven gewerkt en verschillende functies bekleed, variërend tussen Corporate Finance Consultant voor Ernst & Young tot Sr. Business Controller voor McDonald’s Nederland en Global Business Controller voor ABN AMRO in Nederland.

Tijdens zijn carrière in Nederland was John ook oprichter van verschillende startups, waarvan de bekendste FreshCotton is. Het online verkoopsegment van Amsterdam die Streetwear leidt. Bij zijn terugkeer naar Suriname in 2008, heeft John functies bekleed bij enkele van de meest bekende bedrijven zoals Kersten en HEM Suriname voordat hij naar de non-profit sector ging, waar hij het Climate Compatible Development Agency binnen het kabinet van de president leidde.

John Goedschalk bekleedt momenteel de functie van uitvoerend directeur bij Conservation International Suriname (CIS) en geeft regelmatig les aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname/SMNR, waar hij tal van cursussen heeft verzorgd over groene groei, duurzaam levensonderhoud enz.

Als uitvoerend directeur van CIS zet hij zich in om Suriname als het groenste land ter wereld te behouden. Door zich in te zetten voor de hervorming van de bossector en door middel van verminderde impact-loggingmethoden wil hij het bovengenoemde doel behalen. Dit is n.l. ook het doel van CIS. Een van zijn grote interesses is het genereren van alternatieve inkomstenbronnen. Bijvoorbeeld door de niet-hout bosproducten (de unieke Tuhka-olie uit het diepe Amazone-woud), de duurzame visserij en andere duurzame mogelijkheden in het levensonderhoud te laten voorzien ten voordele van kwetsbare en achtergestelde mensen. Met name de Inheemse stammen en Inheemse gemeenschappen in het achterland en in de kustgemeenschappen. Hij hielp ook bij het oprichten van de Friends of Green Suriname. Een programma binnen CIS, waar zij samenwerken met lokale bedrijven voor het behoud en herstel van de Surinaamse biodiversiteit.

Voortbordurend op het succes van zijn steun, bij de goedkeuring van de kaderwet inzake milieu (maart 2020) en zijn eerdere werk aan het opstellen van het ontwerp van duurzaam beheer van de natuurwet (in 2019), zal John verder aandringen op de invoering van de milieuvoorschriften. Op het gebied van wet- en regelgeving, assisteert John bij de focus legging op instandhoudingsrichtlijnen en het structureren van biodiversiteitscompensaties, om nadelige en onvermijdelijke projecteffecten om te zetten in meetbare instandhoudingsresultaten. Op beleidsgebied pleit hij voor de introductie van koolstofbelasting en koolstofkredietontwikkeling bij offshore olie, om die te gebruiken voor verschillende projecten zoals bossen-, zee- en mangroveprojecten. Daarnaast ook voor klimaatadaptatie en als een innovatieve bron om het nationale inkomen te verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *