Jo Spalburg is een meertalige en multiculturele marketing- en communicatieprofessional, die al meer dan dertig jaar voor het Caribisch gebied werkt.

Hij begon zijn carrière in de Hospitality & Travel-industrie en werkte voor verschillende multinationale hotelketens, cruisemaatschappijen en toeristische bedrijven op lokaal, regionaal en hoofdkantoorniveau in Nederland, België, Frankrijk en het VK.

Hij heeft ook gewerkt binnen de publieke sector voor verschillende Caribische NTO’s (waaronder de Kaaimaneilanden, Dominica, St. Martin, Trinidad & Tobago) en voor de Caribbean Tourism Organization (CTO) als Director of Marketing Europe.

Spalburg deed meer internationale ervaring op als zelfstandig marketingconsultant en werkte aan verschillende projecten voor verschillende donorbureaus (o.a. EU, IADB, USAid) in de Nederlands-, Engels-, Frans- en Spaanssprekende landen en gebieden van de regio (inclusief Suriname).

Hij richtte in 2003 Media Partners International (MPI) op om Europese producten en diensten in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika te promoten. In 2012 richtte hij Caribbean Media Partners (CMP) op als een netwerk van public relations en mediaprofessionals in de thuislanden en voor de diaspora. CMP vergemakkelijkt regionale integratie door de uitwisseling van informatie, nieuws en andere audiovisuele inhoud, alsmede; Caribische kunst en cultuur, positieve, duurzame ontwikkeling, lifestyle en evenementen.

In november 2019 heeft Spalburg in Brussel de ‘Caribbean Chamber of Commerce in Europe’ (CCCE) mede opgericht, waarmee hij zijn activiteiten uitbreidde en zijn betrokkenheid bij het Caribisch gebied versterkte door een waardevolle bijdrage te leveren aan de economische ontwikkeling van deze regio.

Hij is geboren in Nederland in 1961, heeft een MBA in Hospitality Management van CORNELL/ESSEC en spreekt 6 talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Contactgegevens:
Jo Spalburg
sec@caribbeanchamber.eu
www.caribbeanchamber.eu
Tel.: +32-2-681 0393

CCCE Presentation 4 Virtuele Handelsmissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *