Ter afsluiting van haar trainingsprogramma 2020 zal Junior Chambers International Syma een driedaagse digitale bootcamp organiseren, waaraan ook niet leden mogen deelnemen. Op het programma, dat op 16 oktober begint, staan thema’s zoals ‘de basis van verandermanagement’ en ‘de rol van communicatieskills bij leiders’.

Coördinator Saïdah Loe Sack Sioe zegt tegen de Ware Tijd dat Syma zich focust op ondernemerschap en het vormen van jonge managers. De gekozen thema’s zijn vaak terug te vinden in het dagelijks leven. “Of het nou Covid-19 is of niet, het zijn basiszaken die je kan gebruiken als business professional. De informatie kan worden toegepast in elke organisatie.”

Syma organiseert regelmatig activiteiten. Zo zijn eerder dit jaar trainingen verzorgd over het leren schrijven van businessplannen, uitwerken van modellen en over financiële details in een onderneming waarop banken letten, businessethiek en is er een gesprek geweest met een Surinaamse ondernemer met een middelgroot bedrijf.

Volgens Loe Sack Sioe valt er niet te klagen over de deelname. “Ik mag zeker tevreden zijn over de participatie gedurende het hele jaar door.” Dat blijkt ook nu weer uit het aantal aanmeldingen voor de training van volgende week. Er kunnen veertig mensen worden geaccommodeerd en ten tijde van het interview waren slechts vijf plekken nog open.

De trainingen hebben ook meerwaarde in deze Covid-19-tijd. “Wat we zeker hebben geleerd als onder- nemers is dat we innovatief moeten denken en doen. Als organisatie moet je nagaan hoe toch nog de strategische doelen van het jaar bereikt kunnen worden, ondanks de uitdagingen.