Mijn naam is Farousha I. Rellum en ik ben fiscalist. Ik heb fiscale economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestudeerd. In Nederland heb ik minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan bij één van de Big4 Companies. In 2014 ben ik geremigreerd naar Suriname en ben sindsdien actief in de fiscale adviespraktijk alhier. In juli 2017 ben ik met mijn eigen fiscaal advieskantoor begonnen. Mezelf beschrijf ik als ambitieus, kundig en professioneel en analyseer altijd met een resultaatgerichte bril op fiscale vraagstukken. Doordat ik zeer toegankelijk ben in de communicatie met mijn klanten, is mijn kracht het opbouwen van goede klantrelaties, die zeer van pas komen in het oplossen van de fiscale issues van mijn klanten. Mijn bedrijf, Rellum & Partners N.V. (R&P), is gespecialiseerd in het verlenen van fiscale, juridische en financiële dienstverlening aan lokale en internationale ondernemingen in de breedste zin des woord. Gezien onze fiscale en financiële expertise op academisch niveau staan wij voor deskundige dienstverlening met kennis van de Surinaams economie en het investeringsklimaat. Wij bieden fiscaal en juridisch advies bij onder andere lokale en internationale herstructureringen en investeringen, loonoptimalisatie vraagstukken, estate planning e.d. Daarnaast zijn wij u aangewezen partner in het begeleiden, ondersteunen en opmaken van uw financiële administratie. 

Over zaken internationaal doen staan wij uiteraard zeer positief, vooral in de huidige geglobaliseerde wereld. Voor de ontwikkeling van Suriname is het belangrijk dat lokale dienstverlenende bedrijven buitenlandse ondernemingen/investeerders die geïnteresseerd zijn in Suriname, zoveel mogelijk op de juiste wijze begeleiden. Momenteel bieden wij reeds fiscale dienstverlening aan diverse multinationale ondernemingen actief op de Surinaamse markt. In onze portefeuille zitten bedrijven en natuurlijke personen die al dan niet gevestigd/woonachtig zijn in Nederland of op de een of andere manier een (zakelijke) binding met Nederland hebben. Wij hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van dergelijke ondernemingen en/of natuurlijke personen. De eerste stap voor het zakendoen in Suriname is vaak een analyse van de meest (fiscaal) optimale ondernemingsvorm voor het zakendoen in Suriname. Hierbij wordt dan altijd bekeken in hoeverre het Belastingverdrag ter voorkoming van dubbele belasting tussen Suriname en Nederland een uitkomst kan bieden. Daarnaast heb ik enkele werkervaring opgedaan in Nederland en hou ik de ontwikkelingen op belastinggebied in Nederland bij, waardoor ik een ‘helicopter-view’ heb bij het uitbrengen van fiscale adviezen. Daarnaast ben ik lid van het Register Belastingadviseur, een overkoepelende organisatie van belastingadviseurs in Nederland. Middels dit lidmaatschap blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland op fiscaal gebied.

Het effect van COVID-19 op Rellum & Partners NV is redelijk minimaal geweest. Tijdens de totale lockdown van 2 weken in Suriname hebben wij enigszins hinder ondervonden, omdat werknemers tijdens deze periode een goede balans tussen privé en werk moesten vinden. Verder viel het mee reuze mee met de effecten van COVID-19, omdat wij zijn gemoderniseerd en reeds gebruik van de digitale communicatiemogelijkheden. Op deze manier konden wij zowel onze lokale als internationale klanten van dienst blijven.

De reden om mee te doen aan de Virtuele Handelsmissie is om kennis te maken Nederlandse bedrijven die nieuwsgierig zijn naar het Surinaams investeringsklimaat. Daarnaast uiteraard om ook onder deze doelgroep meer naamsbekendheid te creëren, zodat zij ons kunnen vinden mochten op het moment dat zij concrete stappen maken voor het zaken doen in Suriname. Tevens kijk ik uit naar wellicht mooie ontmoetingen met potentiele zakenpartners. Ik ben voorstander van zakelijke samenwerkingen, omdat ik van mening ben dat je middels een samenwerking klanten vaak optimaler van dienst kunt zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik er persoonlijk voordeel uit zal halen. Of het nou een ontmoeting met een potentiele zakenpartner of nieuwe klant betreft, of meer naamsbekendheid voor uw bedrijf. Dus ik zou zeggen, niet te lang nadenken, gewoon registreren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.