Eblein G. Frangie, geboren op 2 december 1977 te Paramaribo, Surinameis sinds 2011, de CEO van Finabank, de 4ebank in Suriname. In 2011 werd Ebleinbenaderd door de oprichter van Finabank, om Finbank, toen een kleine familiebank zonder goede structuur en groeirichting, te helpen herstructureren. Eblein begon eerst als director Business Banking en na 6 maanden werd hij benoemd tot CEO van Finabank. Vanaf de periode dat hij CEO werd, startte Eblein een rigoureus herstructureringsprogramma van de bank. Sinds zijn aanstelling heeft Finabank een gemiddelde jaarlijkse groei van 35% doorgemaakt en is Finabank de 4ebank van Suriname in termen van activa en in termen van winst de 2e grootste. Andere mijlpalen zijn onder andere:


Eblein was van 2016 totjuni 2021bestuurslid van de Surinaamse Bankiersvereniging,waarvan de laatste 3 jaar als voorzitter.Gedurende zijn voorzitterschap heeft hij zich samen met het bestuuringezet voor de oprichting van het Surinaams Kredietregistratie Bureau(CCBS), het volledig elektronischmaken van het Surinaamsbetalingsverkeer, de National Risk Assessment, het one-compliance programma, de consolidatie van het ATM-netwerk van de banken in Suriname en het plaatsen van financiële inclusie op de agenda van de Regering.

In 2004 keerde Eblein,na zijn afstuderen in Nederland,terug naar Suriname en was werkzaam bij de op één na grootste bank, de Hakrinbank, waar hij verschillende functies bekleedde, zoals commercieel onder-hoofd van de consumenten afdeling, accountmanager corporate banking en hoofd MasterCard afdeling.

In 2000 studeerde Eblein af aan de HES Rotterdam met een bachelor in commerciële economie en in 2004 aan de RSM Erasmus Universiteit met een master in bedrijfskunde met een major in Information Management. Daarnaast heeft Eblein verschillende executive managementcursussengevolgd aan de Stanford Graduate School of Business, Harvard Business School en INSEAD.

Contactgegevens:
Contact informatie
Eblein Frangie
Chief Executive Officer
Dr. Sophie Redmondstraat 59 – 61
+597 472266
eblein.frangie@finabanknv.com
Eblein Frangie
www.finabanknv.com

Finabank Presentatie Eblein en Finabank
Finabank Presentatie Let’s not waste a good crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *