geboren 25 mei 1973 te Gouda (Nederland)

Na diverse opleidingen (MBO, HBO en Universitair) en enkele jaren werkervaring in Nederland van 1999 – 2002 (waaronder zelfstandig ondernemend op het gebied van bedrijfskundige advisering) is Gerard in september 2002 in Suriname gestart als manager bij United Caribbean Contractors (UCC), een bedrijf actief in de Telecommunicatie-, ICT- en Energie- sector.

Naast zijn professionele/ zakelijke loopbaan is Gerard actief in de Rotary Club of Paramaribo (o.a. als past president), ICT Associatie (thans bestuurslid), Suriname Conservation Foundation en de Werkveldadviesraad van de faculteit der Technologische Wetenschappen (studierichting Elektrotechniek) van de Anton de Kom Universiteit. Daarnaast is hij bijzonder geïnteresseerd in- en betrokken bij- de Sustainable Development Goals (SDG’s) en de bijdrage van de private sector aan het behalen van deze wereld doelen.

Zijn gezin en het Christelijke geloof (en de hieruit afgeleide normen en waarden) zijn voor Gerard erg belangrijk. Gedrevenheid, loyaliteit, betrokkenheid, integriteit en eerlijkheid zijn belangrijke trefwoorden die passen bij hem.