Datasur is opgericht op 5 juni 2014 om Big Data lokaal op te slaan en de internationale digitale Cloud dichterbij Suriname te brengen. Suriname miste een commercieel datacenter waar data, servers, applicaties en dergelijke op een verantwoorde en professionele manier beheerd konden worden ten behoeve van voornamelijk het zakelijke marktsegment. Deze behoefte bleek groot te zijn. Dit is de afgelopen jaren duidelijk te zien aan de enorme groei van haar klantenbestand, dat inmiddels meer dan 300 Surinaamse bedrijven in verschillende sectoren telt. Thans staat Datasur aan de vooravond om haar diensten internationaal aan te gaan bieden middels geldende expansie strategieën gefocust op het Caraïbisch gebied en Nederland (diaspora markt).

De geplande virtuele handelsmissie tussen Suriname en Nederland is voor Datasur een ideale- en unieke kans voor nog meer bekendheid van haar service portfolio, succesvol netwerken maar bovenal het opstarten van partnerschappen en projecten met als doel aanwerving van (diaspora) klanten en ondernemers c.q. verhoging van inkomsten.

In de afgelopen twaalf maanden, na aantreden van haar nieuwe algemeen directeur Dr. Anvit Ramlakhan, zijn er flink wat veranderingen gedaan voor verbetering in de manier waarom Datasur zaken doet primair lokaal maar ook internationaal. Het bedrijf heeft haar identiteit, bedrijfsprofiel en waarde propositie omgedoopt tot “Your Trusted ICT Partner”. Er is ook gewerkt aan herstructurering, uitbreiding en optimalisatie van haar service- en productportfolio tezamen met de interne processen om naadloos in te kunnen spelen op de veranderende zakelijke markt lokaal en internationaal. Hierdoor heeft het bedrijf het afgelopen jaar een 100% groei doorlopen in het aantal klanten, goed voor meer dan 300 bedrijven in bijna alle sectoren in Suriname, resulterend in een groei van een nettowinstmarge van 154%.

Datasur’s gewaardeerde klanten erkennen de gedifferentieerde waarde die hen wordt aangeboden in termen van superieure dienstverlening, innovatieve ICT-oplossingen en een snelle en gepaste invulling op hun specifieke behoeften. Ze erkennen ook de bijdrage die Datasur levert aan de lokale ICT-industrie en de grotere samenleving. Het bedrijf wil op dit vertrouwen blijven voortbouwen.

Datasur is betrokken, overtuigd en extatisch enthousiast om samen met haar klanten en partners constant bij te dragen aan de aanhoudende en disruptieve groei van de ICT-business in Suriname, met de primaire focus op Datacenter-, Cloud-, ISP- en Consultancy diensten. Om deze reis te beginnen en te versnellen, heeft Datasur op de internationale voorhoede existentiële partnerschappen afgesloten in de afgelopen maanden met gerenommeerde leveranciers zoals: Huawei, Cisco, Hewlett Packard, Dell, Google en Microsoft. Het bedrijf is onlangs partner geworden van grote internationale datacenteroperators, namelijk: Amazon (AWS), Equinix en AMS-IX. Partnerships met deze internationale bedrijven stellen Datasur in staat om klanten, partners en het ICT-bedrijfsleven nog en steeds beter van dienst te zijn, wat operationele uitmuntendheid en wederzijdse zakelijke voordelen garandeert. Voorts passen deze partnerschappen volledig in de expansie strategie van Datasur, voornamelijk in het Caraïbisch gebied en Nederland (diaspora markt).

Datasur is ISO 27001 gecertificeerd en Tier-2 geïmplementeerd. Datasur werkt aan continue progressieve verbetering van de totale bedrijfsvoering. Dit zorgt voor de juiste balans tussen beleid, veiligheid, innovatie, risico- en servicelevelmanagement samen met haar klanten.

Naast bovenstaande uitspraken over de groei van Datasur als bedrijf, zou niets mogelijk zijn geweest zonder de uitgebreide cohesieve samenwerking, onvergelijkbare inspanningen en prestatiegerichte resultaten van het Datasur-team als geheel.

“Ik blijf zeggen dat we allemaal trots moeten zijn op wat we tot nu toe hebben bereikt en dat we vertrouwen moeten hebben in wie we als bedrijf zijn, de toekomst van Datasur is buitengewoon rooskleurig en opwindend. Door als één team samen te werken en dichter bij onze lokale en internationale klanten te staan, zullen we onze voorgenomen doelen overtreffen”, stelt de CEO Dr. Anvit Ramlakhan. Hij sluit af met het statement: “Wij zijn meer dan ooit betrokken, gemotiveerd en zelfverzekerd om u en uw bedrijf te helpen groeien door gebruik te maken van ICT-diensten. Datasur zal actief en consistent blijven bijdragen aan de ICT-ontwikkeling van- en in Suriname, met een onderscheidende focus op Datacenter-, Cloud-, ISP- en Consultancy diensten!”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *