Surinamers in het bezit van een andere nationaliteit mogen ingaande 1 oktober 2021 visumvrij afreizen naar Suriname.

Ondernemers die in Suriname willen investeren en geen Surinamer zijn, krijgen een zakenvisum van 5 jaren. “Wij gaan een “Business Visum” introduceren, Zakenvisum. Iedereen die zaken wil doen; y’e kis’ feifi yari visum direct”, zegt Santokhi. Hij hoopt daarmee een stimulans te geven aan buitenlandse investeringen om naar Suriname af te reizen en partnerschappen aan te gaan met het Surinaams bedrijfsleven.

Voor personen geboren in Suriname mogen samen met hun echtgenoten en kinderen probleemloos afreizen naar Suriname. Er hoeft geen toeristenkaart meer gekocht te worden. De visumplicht wordt voor deze categorie personen wordt afgeschaft. “Met ingang van 1 oktober mogen alle personen die geboren zijn in Suriname, en hun kinderen, visumvrij reizen naar Suriname”, zei president Chandrikapersad Santokhi, op een receptie van de Diaspora in Nederland.

Voor alle andere personen die willen afreizen naar Suriname, zal er een versoepeld beleid zijn dat niet gebaseerd is op bureaucratie en wordt hen de gelegenheid geboden om op de airport een toeristenkaart te kopen. “U gaat de bekendmaking tijdig krijgen. Dit geldt niet alleen voor die personen geboren in Suriname die in Nederland verblijven. Hallo diaspora Amerika, hallo diaspora daar in Frankrijk; het geldt voor alle Surinamers ongeacht waar je verblijft ter wereld”, zegt Santokhi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *