Olie- en gasbedrijf Apache Corporation (APA) heeft Tracey Henderson benoemd tot Senior Vice President, Exploration. Henderson is afkomstig van Kosmos Energy, waar zij de functie van Chief Exploration Officer bekleedde.

“We zijn verheugd om Tracey in ons team te verwelkomen. Haar wereldwijde ervaring en technische expertise zullen een sterke aanvulling zijn op onze exploratie-inspanningen en recente ontdekkingen in het offshore gebied van Suriname,” zegt John Christmann, chief executive officer en president bij APA.

“Tracey’s trackrecord van exploratiesuccessen omvat opmerkelijke en significante ontdekkingen over de hele wereld, waaronder belangrijke olie- en gasbronnen offshore Mauritanië, Senegal, Ghana en Equatoriaal-Guinea. We kijken uit naar de expertise, de energie en het leiderschap dat zij in APA zal inbrengen”, meent Christmann.

Henderson heeft bij Kosmos bijgedragen aan de ontdekking van het Jubilee-veld voor de kust van Ghana, één van de grootste olievondsten voor de kust van West-Afrika in tien jaar tijd. Verder was zij ook een belangrijk lid van het technische team dat verantwoordelijk was voor de aardgasontdekkingen Tortue, Marsouin, Teranga en Yakaar voor de kust van Mauritanië en Senegal, die samen een van de grootste nieuwe koolwaterstofbekkens langs de Atlantische Marge openden. Voordat zij bij Kosmos in dienst trad, werkte zij als projectgeoloog bij Triton Energy aan de Ceiba, Okume en Oveng olievondsten voor de kust van Equatoriaal-Guinea.