Albert Jubithana is een ervaren strategische hospitality professional met kennis van de verzekeringsbranche. Een effectieve leider en communicator die uitblinkt in coaching, financiĆ«le analyses, het motiveren van collega’s, verandermanagement en klantrelaties om gezamenlijke doelen te bereiken. Ook is hij een toegewijde project- en operations-professional met een masteropleiding gericht op management accounting. I

In 2009 rondde hij de Horeca Ondernemer Manager opleiding af aan de ROC Midden Nederland. Daarna behaalde hij zijn BBA aan het FHR Institute. Als laatst is Albert Jubithana nu in de afrondende fase van zijn Executive Masters in Management Accounting. De heer Jubithana heeft o.a. in zijn leven verschillende functies kunnen bekleden te weten;  Chief Executive Officer HIWA Project Development, Manager bij Torarica (op verschillende afdelingen). 

Ook is hij verbonden aan meerdere non-profit organisaties als o.a. Treasurer bij Matoekoe Heilpedagogisch Instituut, lid van de Community Disaster Response Team District Para en als Voorzitter van Youth Group Bernharddorp.

 Sinds juli 2020 is hij aangetreden als Minister van Transport, communicatie en Toerisme in het kabinet Santohki-Brunswijk.